PLOČEVINKE IN DRUGI KOVINSKI ODPADKI

Naše društvo je že od prvih korakov ekološko dobrodelno obarvano. Na majhni slovenski obali se v Strunjanu nahaja kamp, kjer so postavljene kantice z logotipom našega društva in z napisom – pločevinke v različnih jezikih. Srčna ekipa kampa spodbuja svoje goste k dobrodelnosti preko ekološke osveščenosti. Kantice dopustniki polnijo z aluminijastimi pločevinkami, ki nam jih nato zaposleni kampa donirajo. S prodajo le teh pridobimo sredstva, s pomočjo katerih pomagamo otrokom različnih ranljivih skupin. Izpolnjujemo njihove skrite željice in jim pričaramo iskrice upanja v očeh.

Ob dnevu Zemlje se škratki povežemo v dobrodelno ekološki objem. Vzememo si čas za okolje, v katerem živimo in v katerem bodo rastli tudi otroci naših otrok. S prodajo zbranih kovinskih odpadkov smo lahko osrečili dečka, ki je pri sedmih letih dobil svoje prve lego kocke. Zanj smo izbrali gasilko postajo, saj si nekega dne želi postati gasilec prostovoljec.

Postanite ekološko dobrodelni škratki tudi vi!

Skupaj ustvarjamo ekološko dobrodelnost in s tem skrbimo tudi za naš planet in življenje na njem.

DESET TISOČ EVROV ZA SREČO OTROK

Vsak dan po službi smo se prostovoljci zbrali v skladišču, da izpeljemo akcijo za srečo otrok. Podjetje KMMD Part D.O.O, ki je odkupilo zaloge "Tomos v stečaju d.o.o." Motos Si , nam je doniralo vse viške materialov, ki so ostali v skladišču po njihovem prevzemu uporabnih materialov. Zavihali smo rokave, si nadeli delavske rokavice in polnili zabojnike sreče. Ob tem gre velika zahvala družbi Hidria, ki nam je v času akcije posodila viličarja. Tako smo lahko v treh tednih ločili 23 ton železa, 5 ton aluminija, 4 tone plastike... Palčica Pomagalčica že drugo leto sodeluje z družbo Dinos Slovenija, ki nam je tudi tokrat pomagala z izposojo kontejnerjev, z rednimi odvozi materialov in s srčnimi nasveti. Vsak dan smo v poznih večernih urah utrujeni, črni po rokah in obrazih odhajali domov. Bili smo neizmerno srečni in ponosni, da nam je uspelo izpeljali akcijo s srčnim poslanstvom. Z več kot 10 tisoč evri, ki smo jih zbrali, bomo lahko risali nasmehe tudi socialno ogroženim otrokom. Pomagali jim bomo Ujeti sanje, kupili jim bomo superge, razdelili pakete počitniškega razvajanja in podarili jim bomo napozabna doživetja. Hvala vsem, ki ste verjeli in verjamete v nas. Hvaležni in presrečni do neba in še več. Tudi tokrat nam je uspelo.

Otroci