ZAMAŠKI ZA TERAPIJE OTROK

Naše društvo je že od prvih korakov ekološko dobrodelno obarvano. Na obali smo vzpostavili verigo plastičnih in kovinskih zamaškov, v katero je vključenih več kot 30 večjih javnih ustanov in več kot 100 gostinskih lokalov.

Zgodi se, da otrok nepričakovano zboli in nujno potrebuje tudi samoplačniške terapije. Starši, ki jih sami ne zmorejo kriti, v tistih bolečih trenutkih obiskujejo vrtce, šole in gostinske lokale ter jih prosijo, če bi jim lahko pomagali pri zbiranju zamaškov. Z namenom da staršem hudo bolnega otroka, ne bi bilo potrebno prevzemati in prevažati zamaškov , smo vzpostavili verigo, v kateri vsak zamašek šteje. Zamaške prevzemajo člani in prostovoljci našega društva. V letu dni smo skupaj zbrali že več kot 7 ton platičnih zamaškov in tako pomagali pričarati zdrave nasmehe ter nasmehe vseh nas, ki lahko pomagamo.

Z nami so vrtci, šole, srednje šole, univerze in tudi domovi za starejše ter posamezniki, ki jim je mar. V vrtcih in šolah, ki so se nam priključili, otrokom privzgajamo sočutje in ekološko ozaveščenost, ki postaja del njihovega vsakdana. V vsaki šoli ali vrtcu nekdo od zaposlenih koordinira naše zbiralne akcije. Imenujemo ga kar Palček ali Palčica in ta oseba v stalnem kontaktu z našim društvom. V kolikor opazi stisko, katerega od njihovih varovancev, lahko starše usmeri na naše društvo in skupaj poiščemo pomoč, ki bi za njih bila najbolj ustrezna in njim podana na prijazen način.

V verigo zbiranja zamaškov so priključili tudi v Pomurju, Posavju, Podravju, Ceju in njegovi okolici… V naši humanitarno ekološki verigi je iz dneva v dan več ekološko dobrodelnih škratkov. Srečanja in doživetja z ljudmi, ki so vpeti v naših akcijah, so del dragocenih trenutkov življenja vseh nas.

Odkup jedilnih zamaškov za otroke Palčice Pomagalčice vrši Dinos po vsej Sloveniji. Pri prevzemih in prevozih večjih količin le the pa nam vedno z veseljem nudi pomoč tudi Gasilska brigada Koper. Skupaj prižigamo iskrice upanja v očeh staršev, ki nujno rabijo pomoč in rišemo zdrave nasmehe na obraze otrok.

POSTANI EKOLOŠKO DOBRODELNI ŠKRATEK TUDI TI, NAJ SREČA V OTROŠKIH OČEH ŽIVI.

Ekoloska