ZA PRAZNIČNO SOČUTNE DNI

Dobrodelni škratki z ljubeznijo poskrbijo za otroke različnih ranljivih skupin. Seznam otrok oblikujejo ljudje, ki tako ali drugače sodelujejo na humanitarno ekološki poti našega društva. Vsaka šola ali regija ima tudi Palčico ali Palčka, ki lahko v dogovoru s starši pove našemu društvu ime in starost otroka, za katerega poskrbimo na različne načine. Med našimi sončki so hudo bolni otroci, njihovi bratje in sestre ter otroci, ki živijo v manj prijaznih socialnih razmerah.

Družine, ki jim pomagamo, so tudi dobrodelne in tudi one lahko občutijo srečo, ki pravi, lepo je deliti. Kot vsi mi, zbirajo in prinašajo zamaške, star papir, delijo prijazne misli in objeme topline.

V dobrodelni akciji “Za prazmično sočutne dni” dobrodelni škratek donator izve ime otroka in njegovo starost. Zanj kupi ter pripravi personaliziran paket sreče. Pakete sreče prevzamemo ob prijaznem srečanju z donatorjem. Pakete sreče v mesecu decembru predamo otroku in njegovim staršem. Donatorji pakete obogatijo s sladkimi priboljški, poučnimi knjigami, z igrivimi presenečenji, jahalnimi uricami, vstopnicami za bazen...

Tudi srčni kolektivi lahko opremijo otroka in na ta način sklenejo dobrodelni objem, v katerem živijo sočutje, iskrenost, zaupanje in povezanost.

Skupaj gradimo pravljično pot Palčice Pomagalčice in njenih dobrodelnih škratkov, ki spreminjajo svet in rišejo nasmehe na obraze otrok.

Otroci

NAJ BO TUDI MOJE DARILO

Naj bo mehko toplo in igrivo
ter poučno nagajivo,
sladko nežno do neba
za otroka iz srca.