ZA NASMEJAN VSTOP V NOVO ŠOLSKO LETO

Dobrodelni škratki z ljubeznijo poskrbijo za otroke različnih ranljivih skupin. Seznam otrok oblikujejo ljudje, ki tako ali drugače sodelujejo na humanitarno ekološki poti našega društva. Vsaka šola ali regija ima tudi Palčico ali Palčka, ki lahko v dogovoru s starši pove našemu društvu ime in starost otroka, za katerega poskrbimo na različne načine. Starši, ki rabijo pomoč, se lahko kadarkoli obrnejo na nas. Z veseljem pomagamo, če le zmoremo. Srčnost škratovščine ne pozna meja.

Družine, ki jim pomagamo, so tudi dobrodelne in tudi one lahko občutijo srečo, ki pravi, lepo je deliti. Kot vsi mi, zbirajo in prinašajo zamaške, star papir, delijo prijazne misli in objeme topline.

V dobrodelni akciji “Za nasmejan vstop v novo šolsko leto” dobrodelni škratek donator izve ime otroka in razred, ki ga bo otrok obiskoval. Prejme seznam pripomočkov dotičnega otroka in zanj kupi ter pripravi personaliziran paket sreče. Pakete sreče prevzamemo ob prijaznem srečanju z donatorji in jih predamo otroku in njegovim staršem. Donatorji pakete obogatijo s sladkimi priboljški, poučnimi knjigami, z igrivimi presenečenji, jahalnimi uricami, vstopnicami za bazen...

Tudi srčni kolektivi lahko opremijo otroka in na ta način sklenejo dobrodelni objem, v katerem živijo sočutje, iskrenost, zaupanje in povezanost.

Skupaj gradimo pravljično pot Palčice Pomagalčice in njenih dobrodelnih škratkov, ki spreminjajo svet in rišejo nasmehe na obraze otrok.

Otroci